جوکای دو کاراته

ترکیبی از جودو و بوکس و کاراته وکشتی کج

جوکای دو کاراته

ترکیبی از جودو و بوکس و کاراته وکشتی کج

۵ مطلب در آذر ۱۳۹۴ ثبت شده است

معنا و مفهوم رنگ کمربند در جوکای دو کاراته

درجات کمربند جوکای دو کاراته

رتبه بندی کمربند و رنگ های مختلف کمربند  برای اولین بار توسط جی گورو کانوJigoro Kano بنیانگذار جودو ، به عنوان یک راه برای پیگیری پیشرفت رزمی کاران و مربیان معرفی شد. درجات و رنگ ها به نوعی برای ایجاد انگیزه و پاداش دادن به رزمی کاران استفاده می شود .رنگ کمربند ها برای هر یک از هنرهای رزمی ، سبک ها و سازمان ها متفاوت است، اما کمربند سفید و سیاه در بین تمامی آنها مشترک است

کاراته جهان

جوکای دو

انسان از زمان تولد مجبور به مبارزه برای ادامه زندگی میباشد پس تاریخ قطعی برای پیدایش این فکر که بدن را به وسیله مبارزه تبدیل نماید نمی توان یافت، اما کاراته امروزی شکل تکامل یافته ای از کمپوی  چینی (بوکس چینی) می باشد که در ابتدا اوکیناواته  نامیده میشد.

کاراته از سال 1912 به صورت سیستماتیک از کشور ژاپن به جهان خارج معرفی شد ودر سال 1964 اولین فدراسیون رسمی کاراته در جهان توسط انجمن های گوناگون ژاپنی هم زمان با بازی های المپیک در ژاپن تشکیل یافت.(FAIKO)

در طی این سال ها کاراته از طریق سازمان های مختلف بین المللی تغذیه گردید تا اینکه هم زمان با اولین دوره مسابقات جهانی این رشته در سال 1970 ، کنفرانسی با حضور 32 کشور برگزار گردید که منجر به تشکیل سازمان جهانی کاراته دو (WUKO) شد. و از این زمان به بعد کاراته به عنوان ورزش جهانی دست یافت.

مدتی بعد فدراسیون جهانی کاراتهW.K.F تاسیس و نهایتاَ به تایید I.O.C رسید و اکنون این سازمان زیر نظر I.O.C مشغول به کار می باشد ومسابقات رسمی آن از طریق همین مجموعه در جهان انجام می گردد.

W.K.F درهرقاره ای نماینده ای دارد که علاوه بر این که به عنوان رئیس فدراسیون همان قاره متولی امور می باشد سمت نایب رئیسی فدراسیون جهانی را نیز دارد و مسابقات دوره ای آن قاره را انجام می دهد که در آسیاA.K.F  (فدراسیون کاراته آسیا) عهده دار آن است و کشور ما نیز بعنوان زیر مجموعه هردو سازمان فوق فعالیت می نماید.

مرکز سازمان جهانی کاراته در کشور اسپانیا و  مرکز فدراسیون کاراته آسیا در کشور تایوان میباشد.

کاراته در ایران

جوکای دو

هنر رزمی کاراته در سال 1342 وارد ایران شد بنیانگذار کاراته ایران مرحوم استاد فرهاد وارسته هستند و اولین نفری که در کشور مان توانست موفق به اخذ کمربند مشکی گردد آقای مرتضی کاتوزیان بود که در خرداد سال 1349 به این امر نائل گردید.

کاراته با سبک های کان ذن ریو، شوتوکان و وادوریو در ایران شروع به کار نمود ولی به تدریج سبک ها گسترش یافت بطوریکه هم اکنون چندین سبک بصورت رسمی درایران فعالیت مینمایند.

در سال 1351 آکادمی کاراته به عنوان اولین باشگاه رسمی کاراته کشور کار خود را بصورت منسجم و کلاسه شده آغاز نمود.

در سال 1352 برای اولین بار تیم ملی کاراته کشورمان شکل گرفت  که با هزینه شخصی به دومین دوره مسابقات جهانی که در پاریس برگزار می شد اعزام گردید و موفق به کسب مدال برنز کومیته تیمی و عنوان پنجمی این دوره از مسابقات شد.

در سال 1353 فدراسیون کاراته ایران شکل گرفت که مسئولیت آن از سوی سازمان ورزش وقت بهمرحوم استاد فرهاد وارسته واگذار گردید.

امروزه فدراسیون کاراته متولی امور  مربوط به سبک های آزاد کاراته نیزهست. لازم به ذکر است این دو رشته ( آزاد وکنترلی )در جهان از طریق سازمان های غیر متمرکز رهبری می گردد. اما در کشورمان با توجه به جمعیت  زیاد این بخش، فدراسیون کاراته امورمربوط به سبک های آزاد را عهده دار است.

اغاز کاراته

جوکای دو

گفته می‌شود کاراته دارای قدمتی پنج هزار ساله است ویکی از استادان اولیه و مبتکران این فن «بودیدهاراما» می‌باشد که حدود ۵۲۵ سال قبل از میلاد مسیح می‌زیسته است. وی که از پیشوایان مذهبی بود، پس ازکسب علوم زمان خود، به منظور آموزش تعالیم مذهبی به دیگران، به تنهایی از هند راه افتاد و پس ازراهپیمایی چند هزار کیلومتر و با پشت سرگذاشتن موانع طبیعی بسیار، به چین رسید و در ایالت «هونونان» ومعبد شائولین اقامت گزید. تعالیم «بودید هاراما»شامل تمرینات شدید انضباطی و انجام اعمال پرهیزگاری بود. وی ۹ سال در کوه ها و غارها به انزوای کامل نشست، ۹ سال ریاضت همراه با تفکر و برای این که شاگردان نیز بتوانند در مقابل ساعت‌های طولانی تفکرو اندیشه، تاب مقاومت بیاورند و نیز با زورگویانی که تعالیم مذهبی و مردان دینی را سد راه خود می دیدند به مبارزه و مقابله برخیزند، ۱۸ حرکت تمرینی را ابداع کرد که در حقیقت زیر بنای حرکات کاراته امروزی می‌باشد.

از طرفی، هنگامی که حکومت های استبدادی درچین، سلسله «کینک»، و سلسله «ساتسوما» در «اوکیناوا»، به منظور جلوگیری از ورزیده شدن مخالفان و نیز تحت کنترل درآوردن مردم، قانون منبع استفاده از شمشیررا به مورد اجرا گذاشتند و به جمع‌آوری سلاحهای رزمی اقدام نمودند، مردم به سوی آموزش هنر مبارزه با دست خالی روی آوردند که همین امر، موجب شکوفایی هر چه بیشتر«کاراته» شد.

در سال ۱۹۲۱ یکی از استادان برجسته کاراته اوکیناوا،  به نام «گیجین فوناکوشی» توانست با قدرت و ظرافت تمام، کاراته را به ژاپن معرفی نماید و برخی دیگراز هنرجویان که تحت تعلیم بزرگترین استادان اوکیناوا قرار گرفته بودند، تکنیک های سنتی را با یکدگر ترکیب نموده وسبک‌های متعددی از کاراته را به وجود آوردند.

درحال حاضر کاراته شامل صدها سبک می شود که در واقع بازگشت همه آنها به چهار سبک اصلی و مادر، از سبک‌های کنترلی و یک سبک نیمه‌کنترلی می‌باشد.

جوکای دو کاراته

jukaiao

جوکای دو کاراته ترکیبی از جودو ،بوکس ،کاراته ،سبک نوین با روش مبارزاتی متنوع توسط کانچو دهنوی به جامعه کاراته معرفی شد